15 Temmuz 2007 Pazar

Tulumbacilar...


Tulumbacilar fitbol takimi, Turhan Selcuk'un efsane hikayesinin baskahramanlari. Isgal Istanbul'unda turk fitbol takimlarinin isgalcilerle yaptigi maclarin mitolojisinin harika bir derlemesi. Teknik patron Karanfil Hoca yonetiminde basaridan basariya kosmustur bu takim. Defansta Tarzan ve Fettah, kalede Kedi kaleci Fayrabi ile gecilmezdir. Abdulcanbaz ise ileri hatta rakip savunmalari delik desik eder.
Ingiliz donanma takimini yendikleri mac ise, tarihidir. bu mac sonunda halkin kurtulus umitleri katbekat artmis, ve isgalcilerin ilk hirpalanmasi da bu mac sonunda olmustur.

1 yorum:

AlperU dedi ki...

Tabii hocam fitbol tarihine bakilacak olursa pek cok ulusun savas yillarinda baslarindan gecen zor zaanlarda birlestirici ve moralman motive edici bir etkinlik olarak ortaya ciktigi kayitli pek cok vak'a ya rastlanir. Bunlar icinde mütereke dönemi İstanbul'unu da ekleyebiliriz. Iste o zor donemlerde azinlik sporu olarak addedilen hic bir sekilde antrenman ve malzeme eksigi duymayan isbirlikci azinliklarin da katkilariyla teskil olunan isgalci donanma takimlarina karsi, Turk genclerinin gizli gizli kurdugu antrenman yapma firsatini bile zor bulan takimlarin, 800 yillik Turk yurdunun cayirlarinda yapilan bu musabakalarinda verilen fitbol ve beden terbiyesi dersleridir, bu ulusu buyuk taarruz mertebelerine tasiyan bilincin temelindeki filizlenmelerden bazilari...